Kurs i formtagning

Lär dig ta form för att skapa kopior eller ändra till annat material

När du vill ändra material från tex lera till pappiermache. Från smycke till chocklad eller få en 3d printat orginal att i ställer bli i gjuten epoxy etc . Och  när du vill flerfaldiga en modell i många kopior. Då behöver du lära dig ta form.

Kursen.

Vi träffas under två heldagar. Eller några kvällar

Där går vi igenom både material och tekniker för att ta form på olika sätt, vilka fördelar och nackdelar finns det med de olika teknikerna. Mycket ”hands on” där ni själva får pröva.

Några formtagningar gör ni på objekt ni själva tar med.

Vissa deltagare kanske är väldigt bekant med ett vist material och de kan då få möjlighet att jobba lite mer med de andra materialen/teknikerna i stället

Lär dig olika tekniker

  • Hård relief, i ett stycke.
  • Mjuka formar som tål underskär (man kan bända ut över/underhäng
  • Flerdelade former, både där man från början gör flera delar men även olika sätt att dela i efterhand.

Olika material för formtagning

  • Gips olika sorter
  • gipsbindor
  • Alginat
  • Silikon
  • Latex
  • Olika släppmedel och förseglings medel
  • Andra sätt att ta form (vi går igenom i teorin även om vi inte testar dessa praktiskt, som gelatin, gjutsand, termovinyl  m,fl 

Kursstart 

Start sker löpande när tillräcklig många deltagare anmält intresse.  Chansen för snabbare start ökar om  du tipsar andra som vill gå.

Materialkostnad

Vi kommer väga de material vi använder och på så sätt så blir det ett pedagogiskt sätt att förstå hur mycket som går åt och även vad det kostar.

Men räkna med runt 200 kr i materialkostnad. några material är engångs men andra är återanvändbara och de får ni ta med er hem.  

 

Kursavgift

Själva kursavgiften beror på hur många som deltar. Eftersom det är ett privat initiativ av dockamakre David Wätte  och det inte finns en utbildningssamordnare (typ studieförbund) så splittas kostnaden per deltagare. vid tex 8 deltagare så blir det 500 kr dag. Efter efter intresseanmälan tar jag kontakt med er och försöker skräddarsy. Vid kontakten försöker jag kolla av om ni hellre vill vänta tills många är anmälda för att få ett billigare pris.

Plats

Kurserna hålls i spixas dockmakeri i Västerhaninge utanför Stockholm. Dit tar man sig tex med pendeltåg 25 min från city. 

 Men kan även arrangeras på en skola eller hos ett företag om intresse finns.

Kurs i Formtagning. Intresseanmälan ej bindande
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
jag har möjlighet att gå (flera val möjligt)
tex om du bara kan jämna veckor, från hösten etc.
Namn