Animatronic Kurser.

Lär dig styra dockor och rörliga objekt med hjälp av motorer och mekanik.

För dockteater, film, museum eller kanske halloweenfesten eller vart som helst där du behöver styra objekt. 

animatronic fladdermus
radiostyrd animatronic
animatronic docka med tunga

Introdutuinskurs.

Vi går igenom olika sätt att få till rörelser fysiskt. Vilka är fördelarna med de olika styrsätten. Med focus på fysik, mekanik och elektronik som är lätt och billig att använda. Vårt focus ligger på realtidsstyrning i grundkursen, alltså att du kan manipulera dockan med spakar och knappar eller återkommande automatiska rörelser (tex andning eller vingflax). Vill du programmera sekvenser med avancerade automatiska serier av rörelser så tar vi det i en fortsättningskurs, men vi kommer gå igenom hur och vad du kan använda för automation om du på egen hand vill försöka. 

Fortsättningskurs 

Här kan man djupdyka i konstruktion och få hälp att bygga ett eget projekt. Kanse har du drömt om ett animerat öga som dörrklocka eller vill skrämma halloween besökarna med ett radiostyrt spöke. eller vill du ha en sovande dinosuarieunge i köksfönstret. Helt enkelt lite mer byggtid för att skapa. Med den kunskpen som Kursledaren David Wätte besitter och tillgång till de verktyg som finns i dockmakeriet samt möjlighet till sekventiell enklare programmering. 

Avancerad fortsättning. 

Här får man möjlighet att programera styrkort till sina servon. och lära sig mer kring avancerade tekniker för att tex styra en docka från en teaters ljusbord eller som stand alone i en museie installation etc. vi går igenom hur man skriver script och kod och vilka andra  styrsystem som finns på en mer avancerad nivå. 

Vad är animatronic

Ordet Animatronic från de två engelska orden Animation och Electromekanic. Alltså att man styr en docka med hjälp av mekanik som tex elektriska motorer. En amimatronic kan styras antingen direkt live med spakar eller programeras från en dator och kan tex användas i museeinstallationer, filminspelning, teater eller för att röra leksaksdockor,

Materialkonstnad

Initialt  använder vi billiga standard komponenter som går lätt att få tag på men som kan uppgraderas till starkare efter behov. Materialet är till självkostandpris per del och man får derför en upppfatning om vad det kostar när man senare vill bygga vidare. Ett servo kan kosta under hundra kronor och kablage och ett litet kretskort med en vridrat 50 kr.  För en kostnad på ca 200 kronor kommer du långt för en prototyp eller en enklare färdig animatronic med några motorer, spakar och ett batteri pack. 

 

Kursavgift

Själva kursavgiften beror på hur många som deltar. Eftersom det är ett privat initiativ av dockamakre David Wätte  och det inte finns en utbildningssamordnare (typ studieförbund) så splittas kostnaden per deltagare. vid tex 8 deltagare så blir det 400 kr dag. grundkursen är roligast att göra under två dagar så man hinner bygga. Efter efter intresseanmälan tar jag kontakt med er och försöker skräddarsy. det kan tex vara så att några kanske bara vill ha en snabb inblick på en dag för att arbeta vidare hemma.

Kursstart 

Start sker löpande när tillräcklig många deltagare anmält intresse.  Chansen för snabbare start ökar om  du tipsar andra som vill gå.

Plats

Kurserna hålls i spixas dockmakeri i Västerhaninge 20 min från Stockholm city. Dit kan man ta sig med både bil eller kollektivtrafik.

Kursen kan även arrangeras på en skola eller hos ett företag om intresse finns.

Animatronickurs intresseanmälan (ej bindande)
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
namn
jag har möjlighet att gå (flera val möjligt)
tex om du bara kan jämna veckor, till hösten et.