Animatronic Kurser.

Lär dig styra dockor och rörliga objekt med hjälp av motorer och mekanik.

För dockteater, film, museum eller kanske halloweenfesten eller vart som helst där du behöver styra objekt. 

Nyhet: Extrainsatt grundkurs animatronic.

Eftersom förra animatronic blev fullsatt och intresset är stort så sätter vi in en till kurs 7-8 december. Säkra din plats genom att fylla i formuläret på startsidan för kurser.

animatronic fladdermus
radiostyrd animatronic
animatronic docka med tunga

Introdutuinskurs.

Vi går igenom olika sätt att få till rörelser fysiskt. Vilka är fördelarna med de olika styrsätten. Med focus på fysik, mekanik och elektronik som är lätt och billig att använda. Vårt focus ligger på realtidsstyrning i grundkursen, alltså att du kan manipulera dockan med spakar och knappar eller återkommande automatiska rörelser (tex andning eller vingflax). Vill du programmera sekvenser med avancerade automatiska serier av rörelser så tar vi det i en fortsättningskurs, men vi kommer gå igenom hur och vad du kan använda för automation om du på egen hand vill försöka. 

Fortsättningskurs 

Här kan man djupdyka i konstruktion och få hälp att bygga ett eget projekt. Kanse har du drömt om ett animerat öga som dörrklocka eller vill skrämma halloween besökarna med ett radiostyrt spöke. eller vill du ha en sovande dinosuarieunge i köksfönstret. Helt enkelt lite mer byggtid för att skapa. Med den kunskpen som Kursledaren David Wätte besitter och tillgång till de verktyg som finns i dockmakeriet samt möjlighet till sekventiell enklare programmering. 

Avancerad fortsättning. 

Här får man möjlighet att programera styrkort till sina servon. och lära sig mer kring avancerade tekniker för att tex styra en docka från en teaters ljusbord eller som stand alone i en museie installation etc. vi går igenom hur man skriver script och kod och vilka andra  styrsystem som finns på en mer avancerad nivå. 

Vad är animatronic

Ordet Animatronic från de två engelska orden Animation och Electromekanic. Alltså att man styr en docka med hjälp av mekanik som tex elektriska motorer. En amimatronic kan styras antingen direkt live med spakar eller programeras från en dator och kan tex användas i museeinstallationer, filminspelning, teater eller för att röra leksaksdockor,

Materialkonstnad

Initialt  använder vi billiga standardkomponenter som går lätt att få tag på men som kan uppgraderas till starkare efter behov. Materialet är till självkostandpris per del och man får derför en upppfatning om vad det kostar när man senare vill bygga vidare. Ett servo kan kosta under hundra kronor och kablage och ett litet kretskort med en vridrat 50 kr.  För en kostnad på ca 200 kronor kommer du långt för en prototyp eller en enklare färdig animatronic med några motorer, spakar och ett batteri pack.

 

Kursavgift

 

Kursavgiften har jag satt till 1000 kr dag per deltagare 2024. alltså 2500 inklusive moms (2000 exklusive moms)  för de 2 dagarna totalt

Kursstart

Animatronic grundkurs. Lördag-Söndag 28-29 september 2024.

Efter grundkurser erbjuds det två fortsättningskurser

Under 5 kursdeltagre. Då  försöker vi hitta ett datum längre fram. Chansen att det blir av ökar om du tipsar vänner. Du får besked så fort det är fler än 5 kursdeltagare anmälda. Skulle det bli fullt så får de som anmält sig först förtur.

Plats

Kurserna hålls i spixas dockmakeri i Västerhaninge 20 min från Stockholm city. Dit kan man ta sig med både bil eller kollektivtrafik.

Kursen kan även arrangeras på en skola eller hos ett företag om intresse finns.

Frivilligt

Din anmälan är inte bindande. Det ska vara frivilligt roligt och samtycke. Väljer du att hoppa av så straffas du inte med avgift. Men säg gärna till så snabbt du vet att du behöver hoppa av så att det går att planera.