Du får lära dig att göra flera kopior av en figur eller överföra ”orginal-formen” från ett material till ett annat.

Du kanske gärna skulpterar i lera men sedan vill ha en hållbar lätt marionett som slutprodukt eller du kanske vill gjuta realistiska kroppsdelar i silikon eller byta material tex från lera till betong, från vax till choklad.

Allt du kan tänka dig och även det du aldrig tänkt går att ta form på och gjuta ut. Kanske blir du sugen på att skapa något helt nytt när du får kunskap kring formtagning

Vi kommer gå igenom vilka material det finns för formtagning, vilka är billiga, vad är underskärning, hur gör man en mjuk silikonform, när passar en fler-delad form, vad är den magiska alg-gröten och när får man inte glömma vaselin och andra dyrbara råd.

Du får pröva på olika formtagingsmassor och arbetstekniker. Men även kika på färdiga materialprover och få råd om hur du bäst gjuter ditt dröm projekt. När dagen är slut är tanken att du ska få ny kunskap i bagaget men även få med dig några gjutformar du gjort och lite materialprover och vart de kan köpas in.

Kursen är en heldag eller två halvdagar.

  • Orginal skulpterat i lera

I fortsättningskursen “gjuta” lär du dig sedan olika material att gjuta ut från gjutformen även om flera material både går att ta form och använda som slutmaterial så skiljer det sig i arbetsteknik och hur du tex kan färga in gjutningar mm.

Du får möjlighet att anmäla ditt intresse för flera dagar, så fort någon dag börjar bli fylld så startar vi.

SPIXA har en väldigt generös “anmälnings policy” vi tycker nämligen att livet är för kort och för viktigt för att tvingas gå på kurs om man fått förhinder eller ändrat sig. Men i gengäld så uppskattas det om ni meddelar om ni ändrat er så att vi kan planera.

Lärare är David Wätte spixas dockmakare som har 20 års års erfarenhet av formtagning som. David jobbar i nya spännande material och traditionella material till docktillverkning och attribut.

PÅ GRUND AV RÅDANDE “CORONA KRIS” SÅ KAN VI INTE HA FASTA FÖRUTBESTÄMDA DAGAR UNDER VÅREN 2020. VI FÖLJER LÄGET OCH REKOMMENDATIONER FRÅN MYNDIGHETER. MEDDELA GÄRNA NEDAN OM DU VILL KOMMA FYSISKT OCH DELTA I SMÅ GRUPPER OCH VAD DU “ÖNSKAR” FÖR TID TEX VARDAG KVÄLL, HELG ELLER DAGTID VARDAG. . ELLER KÖPA PRESSENTKORT. FORMTAGNINGSKRUSEN GES INTE I DAGSLÄGET SOM WEBKURS.

Frivilligt men kan vara fiffigt om vi tex behöver ställa in