Lär dig styra dockor eller andra objekt med elektronik och motorer.

För dockteater, film, museum eller kanske halloween-festen eller vart som helst där du behöver styra objekt. Live direkt som dockspelare eller via programmering för att spelas upp automatiskt.

I grundkursen går vi igenom olika sätt att få till rörelser fysiskt. Vilka är fördelarna med de olika styrsätten. Vi koncentrerat oss på fysiken och mekaniken och elektronik som är lätt att använda. Vårt focus ligger på realtidsstyrning i grundkursen, alltså att du kan manipulera dockan med spakar och knappar och eller återkommande automatiska rörelser (tex andning eller vingflax). Vill du programmera sekvenser med avancerade automatiska serier av rörelser så tar vi det i en fortsättningskurs, men vi kommer gå igenom hur och vad du kan använda för automation om du på egen hand vill försöka.

Kursen startar tidigast under sommaren 2020 och är på två heldagar. Vi startar så fort vi fått in tillräckligt många deltagare som anmält intresse.

Kursen passar dig med liten eller ingen erfarenhet men kan vara användbar även om du byggt animtronic tidigare. Du få fin effekt även om du inte bygger lika avancerat som spixas docka i videoklippet nedan.

Du kommer få möjlighet att köpa med dig servo-motorer, motorer och styrteknik eller få förslag på vad du kan köpa in till ditt projekt.

Mer information om tider och pris kommer senare våren 2020.

Om du vill bli tipsad när mer information finns uppe så skriv några rader i kontaktformuläret. Det är även ett ypperligt tillfälle att “Önska tider” så är chansen större att vi föreslår just de tiderna när vi schemalägger vilka tider som kan väljas.