OBS!!! sidan med kurser avser år 2020

vi låter sidorna vara kvar så att ni får chans att läsa och anmäla framtida intresse så hör vi av oss när vi har kör igång kurser år 2021 och 2022

Tre dagars intensivkurs i nya material för dockmakeri, attributtillverkning och annat kreativt.

DATUMET SATT: 15, 16 OCH 17 JUNI!! Du kan fortfarande anmäla dig fram till kurs start eller enstaka dag om du kommer in sent.

När kan det passa bättre att använda nya material och när ska man undvika nya material och köra med gamla beprövade som trä, tyg och  Papier-maché? Det och mycket mer får du lära dig under tre dagar i Juni. I praktiskt “hands on” där du får pröva på olika material och arbetstekniker.  

Några av materialen och teknikerna vi kommer gå igenom:

Worbla -Ark som värme-aktiveras och då går att forma som vax. tips och knep och olika arbetssätt

Polymorph – superstarkt formbar och giftfri plast för tex handtag och infästningar av teknik i dockor mm. 

Akryl-hartser, Kompost-gips, akryl-gips. Kärt barn har många namn, några varumärken är Jesmonite eller Acrystal.  Används som gjutformar, eller som skulpturer, och håller för att sitta på husfasader eller i fontäner. inte giftigt som plast, krymper inte.  Här får du chans att bekanta dig med materialet och vi går igenom olika sorter. 

Kallskum. – polyuretan-skum (vanligt skumgummi som finns i bla madrasser) som man kan jäsa upp själv och gjuta ut från egna former. Vi kommer även ha möjlighet testa bygga riktigt stort med EVA-skum

Kort kring mjuka formar och silikon och latex för både formtagning och slutmaterial. 

Andra material som limmer, tejper, väver, kolfiber, odl. Tips på verktyg. 

Du får även chans att köpa med dig material hem till självkostnadspris. 

Kursen riktar sig till dockmakare scenografer, skulptörer, konstnärer,  men kan även passa vemsomhelst som vill utvidga sin horisont kring nya material. inga förkunskaper behövs. 

Kursen kommer hållas under Juni i spixas dockmakeri i Västerhaninge, stockholm. 

Datumen är ännu inte satta så det är ett super tillfälle att önska datum så kanske kursen blir på ett datum då du har möjlighet att delta. Tre sammanhängande hela dagar. (Men kan ni tex bara helg så meddela det så kanske det går att anpassa för just er)

2240 kr. (2800 inklusive moms)  exklusive material.  Extra fiffigt eftersom ni lär er vad de olika materialen kostar och kan välja hur stort ni bygger eller om ni vill lämna kvar material i stället för att köpa loss (worbla och polymorfh kan återanvändas och smältas om)  men räkna med en minsta kostnad på material på 200 kr. (har du svårt att betala allt vid kurstillfället så hör av dig så kanske vi kan lösa det)

Det kommer vara en liten grupp med gott om plats och distans. Du som kommer måste vara fullt frisk från covid19 symptom. i gengäld så finns ingen anmälningsavgift.

Anmäl intresse här nedan. både om du kan deltaga 15 16 17 juni. Men också skriva om du önskar kurs senare.